Wednesday, February 16, 2011

Hantar SMS Free Dengan MostSMS


MostSMS merupakan sebuah laman perkhidmatan penghantar sistem pesanan ringkas (SMS) secara percuma ke seluruh Malaysia. Laman ini dikendalikan oleh Cypearl Sdn. Bhd. Sehingga kini terdapat 19,88531 pada rakan anda bila-bila masa dalam sehari. 


Anda boleh juga menyimpan nombor telefon di dalam buku telefon dan terdapat fungsi dimana anda boleh menetapkan penghantaran sms secara berjadual kepada rakan anda. Jadi jika ada sesuatu perkara yang penting seperti hari lahir seseorang, pasti anda tidak mahu terlewat untuk mengucapkannya dan masalah terlupa akan dapat diatasi dengan adanya MostSMS ini. Terdapat juga koleksi sms pelbagai kategori yang disediakan bagi untuk dihantar terus kepada rakan anda dan juga untuk tersayang.


Bagi menggunakan perkhidmatan ini, anda perlu mendaftar terlebih dahulu. Itu itu bagi pendaftaran dan langkah untuk menggunakannya anda boleh lihat dibawah.

Langkah 1 :


Daftarkan nombor telefon bimbit anda di link http://www.mostsms.com/signup.php.

Langkah 2 :


Isikan segala butir diri yang diperlukan dan sila pastikan nombor yang diletakkan itu masih lagi boleh digunakan. Masukkan kod keselamatan dan akhir tandakan pada kotak untuk pengesahan dan akhir sekali tekan butang Signup bagi pendaftaran.

Langkah 3 :

Satu mesej pengesahan akan dihantar ke telefon bimbit anda beserta dengan kata laluan untuk anda login masuk ke MostSMS.

Langkah 4 :


Seterusnya login masuk dan tukarkan kata laluan bagi memudahkan anda untuk mengingatinya.

Langkah 5 :


Kini anda boleh mula menghantar sebarang sms secara percuma ke telefon bimbit rakan anda. INGAT!. Hanya 31 sms percuma yang dibenarkan dalam sehari. Pengguna Maxis dan Celcom boleh digunakan dan pastikan anda tidak menggunakan perkhidmatan MostSMS ini sebagai sms SPAM kerana nombor dan nama pertama anda akan disertakan sekali semasa anda menghantar mesej.
»» Readmore

Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan

Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

Mungkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

Timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
 
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
 
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
 
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
 
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
 
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..


»» Readmore
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...