Tuesday, January 24, 2012

cerita lawak motivator,suami & isteri


Seorang Motivator berkata: "Tahun-tahun terbaik dalam hidupku ku habiskan bersama seorang wanita yang bukanlah istri ku."

Hadirin terkejut dan terpaku...

Ia kemudian menambah , "Ia adalah ibuku."

Hadirin kemudian bertepuk tangan dengan gemuruh dan tertawa.

Mamat yang baru saja mengikuti seminar tersebut, kemudian mencuba hal ini di rumah. Setelah makan malam, ia berkata dengan lantang di depan istrinya di dapur,

"Aku menghabiskan tahun-tahun terbaik hidupku bersama seorang wanita yang bukan istriku."

Ia berhenti sejenak memejamkan matanya, cuba mengingati kalimat terakhir sang Motivator... Ketika Mamat membuka mata, ia mendapati dirinya terbaring di tempat tidur hospital, baru saja mendapatkan rawatan akibat siraman air panas...

Moral of the story:
Don't copy, if you can't paste.

»» Readmore

Monday, January 23, 2012

Buat Pembaca Blog Aku Saje..


ahaha...tingtong..
ape yang nak ditulis nhh..memandang hanya certain people je yang melihat blog ku..
takdop gapo la nak diupdate..
cukup sekadar yang termampu..
aq cume nak sampaikan hasrat hati..kini aku tahu ape itu kehidupan orang dah nak meningkat kepada remaja..
owh yaaa..
ape erk jenis kawan yang cari tyme dye bermasalah..
alolo....pastuw..dye cari org yang pernah kwn ketika bergembira..
alolo..gud nyeee.syg..
bagus laa syg..i hate u..hahaha
jahatkan aq nh..

aar..aq memang ditentukan oleh Allah tok memiliki pengalaman sebigini..tahniah..
aku merasa bersyukur..
kehidupan yang sempurna sebegini..
aq memang sukar tok bercampur ngan org..tak bererti aq takde perasaan..
k lahh..memang patot hidup aq gini..
terima kasih Allah..aq suke sgt kehidupan aku ini...
»» Readmore

Harapan 2012


HaRaPaN yAnG tAk PeRnAh PuTuS.. 
tiBa MaSa AkAn AkU pErGi.. 
BaWaLaH pErGi CiNtAkU.. 
PaDa Ke MaNa PuN kAu MaHu.. 
JaDiKaN tEmAnMu.. 
TeMaNmU pAliNg KaU ciNta.. 
Di SiNi ku PuN bEgiTu.. 
TeRuS ciNtAiMu Di HiDuPkU... 
Di DaLaM hAtiKu... 
SaMpai WaKtU yAnG pErTeMuKaN kiTa NaNti...
»» Readmore

Lawak Polis Kebingungan


Pada suatu hari ada adik beradik yg bernama Otak, Gila, Kad pengenalan dan lesen.

Mak: Lesen! tolong beli santan! 
Lesen: Lesen tgh main PSP la mak!
Mak: Otak! tolong mak beli santan!
Otak: Otak tgh berak la, mak!
Mak: Kad pengenalan, tolong beli santan!
Kad pengenalan: Kad pengenalan tgh main facebook la mak!
Mak: Gila, tolong beli santan!
Gila: Ok, mak!

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju.

Gila: Ada apa, encik?
Polis: Mana lesen?
Gila: Lesen tak ada dgn saya, dia tgh main PSP.
Polis:Kad pengenalan kamu mana?
Gila: Kad pengenalan tgh main facebook.
Polis: Kamu tak ada otak ke?
Gila: Otak tgh berak. Polis kenal keluarga saya ke? Semua nama adik beradik sya encik tahu.
Polis: Awak ni gila, ya?
Gila: Nama saya memang Gila.
Polis: .....................................
»» Readmore
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...