BLOG TUTOR (14) BUSINESS TUTOR (17) cerita (79) CERITA LAWAK (72) EDUCATION (66) JOBS (29) NEWS (82) Puisi (8) resepi (1) Video (4)

Tuesday, December 4, 2012

TRICK ANDROID CELCOM DAN MAXIS FREE INTERNET 2012




Salam semua, kali ni atas permintaan org rmai, aq akan bagi trick android maxis dan celcom.

Aku akan try terangkan dengan jelas walaupun aq tk de hp android ok

Ok memula sekali download Opera Mini 6.5hui.apk dan masukkan ke dalam hp android korang.

Bagi pengguna Celcom :

Pilih Celcom 3G Internet pastu edit camni

NAME:CELCOM OPERA
APN: Celcom3g
PROXY: 141.0.011.253
PORT: 80

MMSC:
http://mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/
nph-proxy.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl,mms

Pastu bukak opmin yang dh didaownload tadi dan buat camni

Frontquery:
mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/nph-
proxy.cgi/0a/http/

Remove port: tanda
Proxy Type: Host
Proxy Server:
mms.celcom.net.my

dan pas dh siap tekan save, tunggu sampai habis install dan surflah sepuasnya:p

Untuk pengguna Maxis :

Utk setting di phone android korang pilih Maxis 3G WAP dan edit kpd macam ni

NAME:maxis opera
APN: unet
PROXY: 202.75.133.49
PORT: 80

MMSC:
http://maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/
nph-get.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl

Dah siap tekan save.

Pastu bukak opmin tadi dan wat camni

FrontQuery :
maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
get.cgi/0a/http/

Remove Port: tanda
Type: Host
Proxy Server:
maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

dh siap tekan save dan surflah


Amaran : Sebaik baiknya korang pastikan kredit korang dibawah serringgit klu tidak walaupun korang tk install opmin lagi, kredit korang dh kena telan!!


jangan lupa bagitau kalau tk jadik ye

22 comments:

  1. x jd larh bro. . .aq pkai sonny erricson arc. . .

    ReplyDelete
  2. internet free nei bole guna utk android app x? mcm whatsapp ke, games or yg guna app internet ?

    ReplyDelete
  3. FrontQuery :
    maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
    get.cgi/0a/http/

    Remove Port: tanda
    Type: Host
    Proxy Server:
    maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

    yang ni nak buka kat mana bro tq..

    ReplyDelete
  4. Thanks bro....its really helping me...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. dlm opera x jmpa pon

      Delete
  6. Utk samsung galaxy tab note2, 7.0 boleh tak. Saya dah cuba bnyk kali tapi tak dpt

    ReplyDelete
  7. Saya pun guna samsung galaxy tab2 7.0 tapi tak dapat jgk..

    ReplyDelete
  8. bro, ada xcara selain cara ni yg free utk samsung android?
    maksudnya cara link ni automatic berikan semua applikasi disambung.
    contohnya tanpa pakai opera mini handler pun leh pakai kt browser internet kt samsung ini..
    sebelum ini dah pakai cara ini, cuma kekadang kita mahu applikasi lain pun online..contoh whatsapp ke...
    jika ada cara, hope kongsi2 ya...

    harap leh faham pertanyaan itu...

    ReplyDelete
  9. opera mini 6.5hui x leh instal la bro

    ReplyDelete
  10. KNAPE LEPAS SAVE TU YE CKP UNABLE CONNECT..PLEASE CHECK APE NTAHH...

    ReplyDelete
  11. bro, ada xcara selain cara ni yg free utk samsung android?
    maksudnya cara link ni automatic berikan semua applikasi disambung.
    contohnya tanpa pakai opera mini handler pun leh pakai kt browser internet kt samsung ini..
    sebelum ini dah pakai cara ini, cuma kekadang kita mahu applikasi lain pun online..contoh whatsapp ke...
    jika ada cara, hope kongsi2 ya...

    harap leh faham pertanyaan itu...

    ReplyDelete
  12. Nk free..kol no 0145199695

    ReplyDelete
  13. Nk free..kol no 0145199695

    ReplyDelete
  14. aku gunalh lah bro trick nie....tp lw krdt kta tmat tempoh opera nie xlh buka palk...huhuhu

    ReplyDelete
  15. Salam..saya da try bt utk celcom..tp bla nak isi ruangan mmsc,nak taip x cukup ruang.cma smpai /0a/ je,nak truskn /http/ yg last tu x ble,npe? Sy gna s3

    ReplyDelete
  16. shAre ilmu ngan korang.sume..samsung android phone. simple setting jehh.
    bukan stakat surfing,ytube,wsapp,line, torrent, sume bleh. FREE.

    ReplyDelete
  17. celcom shj.
    akn dlyan pd wktu2 ttentu
    haizamtech@facebook

    ReplyDelete
  18. Saya guna note 2 maxis x jadi...

    ReplyDelete
  19. bro mcm mne nk uat free lh surf.sme bnde mcm wechat fb n washap ea.ni email sy.suhaimi.1993@gmail.com.
    hrap blh tlg

    ReplyDelete
  20. bro nie nak edit dkt mnew...krng fhm kt sini... sye gne samsung s2....
    FrontQuery :
    maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
    get.cgi/0a/http/

    Remove Port: tanda
    Type: Host
    Proxy Server:
    maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...